Mleté jehněčí kotlety
Suroviny
- 10 g Koriandr mletý
- 600 ml Jogurt bílý
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Pasta česneková
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 3 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 0.5 kg Jehněčí maso mleté
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máta
- 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 40 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 1026.6 mg
- Vláknina 7023.2 mg
- Vitamín A 7023.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda.
-
2
Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky.
-
3
Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě.
-
4
Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat.