Mleté jehněčí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Koriandr mletý
  • 600 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 0.5 kg Jehněčí maso mleté
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 1026.6 mg
  • Vláknina 7023.2 mg
  • Vitamín A 7023.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda.

  • 2

    Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky.

  • 3

    Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě.

  • 4

    Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu