Skopový hřbet ve šťávě
Suroviny
- 600 g Skopový hřbet
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 90 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 608.8 mg
- Vláknina 12744.2 mg
- Vitamín A 12744.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci uvedeme k varu vodu s pepřem, solí, majoránkou, 1 oloupanou cibulí, česnekem, očištěnou mrkví, petrželí, celerem a pórkem.
-
2
Do vroucí vody přidáme omyté maso a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
-
3
Ze sádla, hladké mouky a zbylé nastrouhané cibule připravíme jíšku.
-
4
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Jíšku povaříme s částí vývaru z masa a zeleniny. Vzniklou šťávu propasírujeme na maso.