Indické nadívané kuře
Suroviny
- 250 ml Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Mák mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 kávová lžička Kokos sušený
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 15 ks Mandle
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Kardamom
- 2 ks Hřebíček
- 20 ks Rozinky tmavé
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2612 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 204 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 137 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 421.3 mg
- Draslík 3087.5 mg
- Vláknina 86076.7 mg
- Vitamín A 86076.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 80.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře zbavíme nečistot a opláchneme pod tekoucí vodou. Dáme vařit vodu a uvaříme v ní dvě vejce.
-
2
Na nádivku si smícháme 2 syrová vejce, 2 nakrájená vařená vejce, půlku cibule, nakrájenou na kostičky, nakrájené mandle, špetku pepře a soli. Touto směsí kuře naplníme a obvážeme nití. V misce smícháme hřebíček, chilli koření, kardamom, kmín, kokos, koriandr, kurkumu a mák. Kuře posypeme zhruba polovinou koření.
-
3
Smícháme tvaroh a zbylou směs koření. Tuto směs nalijeme do pekáče a položíme na ni kuře. Strčíme jej do trouby a pečeme asi 50 minut při 200°C.
-
4
Když je kuře upečené, zbavíme jej nití, přelijeme směsí a ihned podáváme.