Bylinkové brambory po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 13 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1063.7 mg
- Vláknina 13813 mg
- Vitamín A 13813 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory (pokud možno stejné velikosti) omyjeme a uvaříme ve vodě ve slupce. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a dáme do velké mísy.
-
2
Omyjeme čerstvý rozmarýn, majoránku, šalvěj a petrželovou nať. Pokrájíme je nadrobno, část petrželové nati si odložíme do misky. V pánvi si na olivovém oleji zpěníme rozmarýn, šalvěj, petrželovou nať a majoránku, poté je i s olejem promícháme s brambory, které osolíme a rozložíme na plech a dáme je do trouby předem vyhřáté na 250°C na 15-20 minut. Opečeme je dozlatova a horké podáváme posypané zbylou petrželovou natí.