Bylinkové brambory po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1063.7 mg
  • Vláknina 13813 mg
  • Vitamín A 13813 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory (pokud možno stejné velikosti) omyjeme a uvaříme ve vodě ve slupce. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a dáme do velké mísy.

  • 2

    Omyjeme čerstvý rozmarýn, majoránku, šalvěj a petrželovou nať. Pokrájíme je nadrobno, část petrželové nati si odložíme do misky. V pánvi si na olivovém oleji zpěníme rozmarýn, šalvěj, petrželovou nať a majoránku, poté je i s olejem promícháme s brambory, které osolíme a rozložíme na plech a dáme je do trouby předem vyhřáté na 250°C na 15-20 minut. Opečeme je dozlatova a horké podáváme posypané zbylou petrželovou natí.

Komentáře k receptu