Krautšpotzle - bramborové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 77 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Zelí kysané
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.75 l Voda pitná
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 926.7 mg
  • Vláknina 15600 mg
  • Vitamín A 15600 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme cibuli, drobně ji nakrájíme a v hrnci na rozpáleném sádle osmažíme dorůžova. Přidáme k ní kysané zelí, promícháme, přilijeme 3/4 litru vody, přidáme sůl, cukr a pod pokličkou zelí vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny.

  • 2

    Omyjeme 700 g brambor. 1/3 brambor uvaříme ve slupce, vaříme je 20 minut v 0.4 litru vody. Potom je scedíme, teplé oloupeme a nastrouháme do mísy. 2/3 syrových brambor oloupeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Po chvíli z nich slijeme všechnu vodu a přidáme je k vařeným bramborám. Brambory promícháme, doložíme vejce, 2 lžičky soli a 200 g hladké mouky. Mouku dáváme postupně, těsto musí být tužší. Podle potřeby mouky přidáme více.

  • 3

    Těsto dáme na pomoučený vál, vypracujeme a vyválíme z něj váleček o průměru 2.5 cm. Nožem nakrájíme knedlíčky, široké 2.5 cm.

  • 4

    V hrnci znovu přivedeme k varu zelí. Přidáme do něj na kostky nakrájené vařené uzené maso. Když se začne zelí vařit, opatrně vložíme knedlíčky a občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je pomalu, nezakryté, přibližně 5-7 minut.

  • 5

    Uvařené zelí s knedlíčky a uzeným rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře k receptu