Krokety z vařeného masa I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 27 g
- Sodík 97780 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 267.5 mg
- Draslík 329.1 mg
- Vláknina 12202.5 mg
- Vitamín A 12202.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, necháme zpěnit na lžičce sádla, přidáme mouku a osmahneme ji. Poté ji zalijeme několika lžícemi vody, chvilku povaříme a přidáme mleté maso (pokud to byla pečeně, tak i se šťávou). Vše přisolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme rozšlehaná vejce. Jakmile je směs hotová, necháme ji vychladnout.
-
2
Z vychladlé směsi uděláme na prkénku krokety, které opečeme na tuku.
-
3
Jako přílohy jsou vhodné zadělávaná čočka posypaná nakrájenou okurkou, bramborová kaše a saláty nebo bramborový salát.