Panenská svíčková s červenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1643 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 853.7 mg
- Vláknina 2232 mg
- Vitamín A 2232 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.
-
2
Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
-
3
Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.
-
4
Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.