Panenská svíčková s červenou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Vepřová panenka
  • 30 g Kečup
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1643 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 853.7 mg
  • Vláknina 2232 mg
  • Vitamín A 2232 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.

  • 2

    Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.

  • 4

    Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.

Komentáře k receptu