Grilovaná vepřová panenka s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1679 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 1487.5 mg
- Vláknina 7252 mg
- Vitamín A 7252 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné vepřové panenky nakrájíme na 200g porce. Nahrubo nameleme černý pepř, 100 g oloupaného česneku nasekáme na kousky a 200 g na tenké plátky. Porce panenky opepříme, povrch posypeme sekaným česnekem, potřeme olivovým olejem a dáme do chladu na 1 hodinu marinovat.
-
2
Čerstvou brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě 5 minut vaříme. Brokolici pak ihned z vařící vody drátěnou sběračkou přendáme do ledové vody, kde ji ponecháme asi 3 minuty, prudce ochlazená brokolice si tak zachová zelenou barvu.
-
3
Marinované porce panenky dáme na lávový gril a pomalu je grilujeme asi 7 minut ze tří stran na stupeň medium-well.
-
4
Brokolici ohřejeme na rozpuštěném másle se solí a bílým pepřem, plátky česneku dozlatova opečeme na olivovém oleji.
-
5
Porce ogrilované panenky rozdělíme na talíře osolíme hrubou mořskou solí a servírujeme je přelité olejem s česnekem a obložené vařenou brokolicí.