Grilovaná vepřová panenka s brokolicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Brokolice
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 300 g Olej olivový
  • 30 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 300 g Česnek
  • 2000 g Vepřová panenka
  • 5 g Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1679 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 1487.5 mg
  • Vláknina 7252 mg
  • Vitamín A 7252 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné vepřové panenky nakrájíme na 200g porce. Nahrubo nameleme černý pepř, 100 g oloupaného česneku nasekáme na kousky a 200 g na tenké plátky. Porce panenky opepříme, povrch posypeme sekaným česnekem, potřeme olivovým olejem a dáme do chladu na 1 hodinu marinovat.

  • 2

    Čerstvou brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě 5 minut vaříme. Brokolici pak ihned z vařící vody drátěnou sběračkou přendáme do ledové vody, kde ji ponecháme asi 3 minuty, prudce ochlazená brokolice si tak zachová zelenou barvu.

  • 3

    Marinované porce panenky dáme na lávový gril a pomalu je grilujeme asi 7 minut ze tří stran na stupeň medium-well.

  • 4

    Brokolici ohřejeme na rozpuštěném másle se solí a bílým pepřem, plátky česneku dozlatova opečeme na olivovém oleji.

  • 5

    Porce ogrilované panenky rozdělíme na talíře osolíme hrubou mořskou solí a servírujeme je přelité olejem s česnekem a obložené vařenou brokolicí.

Komentáře k receptu