Bramborové šišky se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 9 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 45.9 mg
- Draslík 366.5 mg
- Vláknina 8033.3 mg
- Vitamín A 8033.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme.