Pho bo polévka z Vietnamu
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 250 g Nudle rýžové
- 10 g Zázvor celý
- 500 g Kosti hovězí morkové
- 1 ks Ananas
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Kardamom
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Anýz celý
- 2 ks Skořice celá
- 10 ks Koriandr čerstvý
- 5 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1815 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 123 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 141 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 1686.7 mg
- Vláknina 41803.5 mg
- Vitamín A 41803.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
-
2
Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.
-
3
Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.
-
4
Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.