Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Kompot borůvkový
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 345 mg
- Draslík 322.1 mg
- Vláknina 2219.5 mg
- Vitamín A 2219.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.