Restovaná kuřecí játra s pikantní borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Kompot borůvkový
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 345 mg
  • Draslík 322.1 mg
  • Vláknina 2219.5 mg
  • Vitamín A 2219.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, játra na něm zprudka orestujeme a teprve pak je opepříme a osolíme. Do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Přimícháme rajčatový protlak a kečup, přilijeme víno, přidáme worcesterovou omáčku a borůvky a na závěr ještě vývar. Vše promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo i smažené bramborové hranolky.

Komentáře k receptu