Hovězí svíčková Yakitori na grilu
Suroviny
- 200 g Hovězí svíčková
- 20 g Sezam - semena
- 100 g Cukr krupice
- 1 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Cibule červená
- 5 stroužek Česnek
- 1 dl Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 31 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 692.3 mg
- Vláknina 8212.5 mg
- Vitamín A 8212.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou.
-
2
Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne.
-
3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách.
-
4
Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme.