Jehněčí nudličky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 8 g Sůl
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 63.8 mg
  • Vláknina 1060 mg
  • Vitamín A 1060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci oleje, víno, špetku soli, dobře promícháme, zakryjeme a necháme 30 minut uležet.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme utřený česnek a marinované maso a osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájenou cibuli, 2 lžíce sójové omáčky a dusíme ještě 3 minuty. Nakonec dle chuti dosolíme.

Komentáře k receptu