Burrito con carne
Suroviny
- 200 g Cibule
- 28 g Cibule
- 2000 g Hovězí svíčková
- 40 g Olej olivový
- 42 g Olej olivový
- 320 g Rajčata
- 180 g Rajčata
- 50 g Sůl
- 4 g Sůl
- 12 g Sůl
- 20 g Pepř černý mletý
- 120 g Česnek
- 18 g Česnek
- 20 g Nové koření celé
- 4 g Chilli paprička
- 180 g Chilli paprička
- 500 g Zakysaná smetana
- 2 g Pepř černý celý
- 600 g Salát ledový
- 120 g Paprika červená
- 500 g Sýr Čedar
- 260 g Karotka
- 24 g Oregano čerstvé
- 125 g Olej slunečnicový
- 50 g Koriandr čerstvý
- 4 g Koriandr čerstvý
- 4 g Limetková šťáva
- 300 g Fazole bílé
- 10 g Kmín mletý
- 40 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 75 ml Limetková šťáva
- 6 ks Bobkový list
- 20 ks Tortilla
- 4 l Voda pitná
- 3 kg Kuřecí skelety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1957 kcal
- Sacharidy 255 g
- Tuky 59 g
- Sodík 3302 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 236 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 2314.8 mg
- Vláknina 69870.2 mg
- Vitamín A 69870.2 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé fazole zalijeme studenou vodou, až jsou zcela ponořené a necháme nejméně 5 hodin nabobtnat.
-
2
Poté připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml silného černého piva se 120 g nasekaného česneku, 20 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g mletého pepře a 20 g mořské soli.
-
3
Hovězí svíčkovou, nakrájenou na centimetrové stogramové plátky, lehce hranou dlaně naklepeme a naložíme nejméně na 4 hodiny do marinády.
-
4
Namočené fazole scedíme a vaříme v kuřecím základu Ambiente doměkka, až začnou praskat. Uvařené fazole přecedíme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.
-
5
Maso dáme prudce grilovat tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Plátky masa pak nakrájíme na 1 cm silné proužky.
-
6
Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 10 palců tak, aby zústaly vláčné, na nudličky nakrájíme ledový salát a nahrubo nastrouháme sýr čedar.
-
7
Na tortily naklademe maso, přdáme nakrájený ledový salát, strouhaný čedar, rozmačkané bílé fazole, tomatovou salsu Ambiente a zabalíme podobně jako palačinku. Když jsou všechny tortilly naplněné, v půli je napříč přeřízneme a rozdělíme na talíře.
-
8
Servírujeme s čerstvým ledovým salátem, zakysanou smetanou a chilli salsou Ambiente.
-
10
Kuřecí základ Ambiente [47000]:
-
11
Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
-
12
Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
-
13
Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
-
14
Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
-
15
Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
-
17
Tomatová salsa Ambiente [46991]:
-
18
Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.
-
19
Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.
-
20
Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.
-
22
Salsa chilli Ambiente [46976]:
-
23
Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.