Domácí jablkový chléb
Suroviny
- 320 g Jablka
- 100 g Mouka sójová odtučněná
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Solamyl - bramborový škrob
- 35 ml Mléko polotučné
- 35 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 29 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 246.5 mg
- Draslík 460.6 mg
- Vláknina 15660.7 mg
- Vitamín A 15660.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, solamyl, cukr, med, vejce, skořici, nasekané ořechy, nastrouhaná jablka, mléko, olej a prášek do pečiva dáme do mísy a zamícháme. Těsto nalijeme do domácí pekárny, z které jsme vyňali lopatku, a zapneme program Pečení. Po ukončení necháme vychladnout a můžeme podávat.