Plzeňská pivní polévka s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 21 g
- Sodík 7999 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 156.4 mg
- Vláknina 250 mg
- Vitamín A 250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.