Indonéská polévka – Laksa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 40 g Kurkuma
  • 20 g Koriandr mletý
  • 30 g Citronová tráva
  • 60 g Oříšky makadamové
  • 20 g Krevetová pasta
  • 20 g Kafirové listy
  • 40 ml Olej olivový
  • 12 ml Olej slunečnicový
  • 50 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Kokosové mléko
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 1 dl Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 927 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 2001 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 1462.8 mg
  • Vláknina 120164 mg
  • Vitamín A 120164 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodné vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, ořechy, citrónovou trávu, limetkové listy. Přidáme koriandr s krevetovou pastou, oloupaný česnek. Nakonec vlijeme olivový olej a mixérem všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme připravenou rozmixovanou hmotu, vše dobře promícháme. Přisypeme semínka koriandru, kurkumu a spolu na mírném ohni restujeme přibližně 10 minut. Potom vlijeme kokosové mléko, zamícháme, přilijeme vývar, ústřicovou a rabí omáčku. Hrnec přiklopíme poklici a vaříme 40 minut.

  • 3

    Hotovou polévku stáhneme z ohně, vylijeme zbytečnou tekutinu, dochutíme podle vlastní chuti vymačkanou citrónovou šťávou. Polévku necháme 5 minut ustálit pod poklici a podáváme.

Komentáře k receptu