Řecký chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 11.6 mg
  • Vláknina 6964.8 mg
  • Vitamín A 6964.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.

  • 2

    Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout.

  • 3

    Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.

  • 4

    Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut.

Komentáře k receptu