Kapustová polévka s liškami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Cibule
- 80 g Lišky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1.4 l Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 87 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 589.3 mg
- Vláknina 10460.8 mg
- Vitamín A 10460.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme čerstvou kapustu a nakrájíme ji na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme lišky, osušíme je a velké nakrájíme na plátky, malé plodnice necháme celé. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyjeme a oloupeme brambory s mrkví, brambory pokrájíme na kostky, mrkev na plátky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme nudličky kapusty, mrkev, kmín, celý pepř, bobkový list a promícháme. Krátce podusíme, poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou a znovu promícháme. Po 3-4 minutách přilijeme horkou vodu, doložíme brambory, hříbky, sůl a pomalu vaříme 20-25 minut doměkka. Ke konci vaření polévku dochutíme několika kapkami koření Maggi a odstavíme z plotny.