Bramborovo-sýrové koblížky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 820 mg
  • Vláknina 15237.2 mg
  • Vitamín A 15237.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Vmícháme žloutek, jemně nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše promícháme.

  • 2

    Směs rozdělíme na 8 stejných dílů, ze kterých vytvarujeme silnější placičky o průměru 5cm.

  • 3

    Mouku smícháme se špetkou soli a pepře a placičky v ní obalíme. Smažíme je v pánvi na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    V oleji po smažení zprudka orestujeme kapary a vyjmeme na utěrku.

  • 5

    Koblížky podáváme teplé, posypané kapary, doplníme dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu