Hovězí proužky na chilli

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Hrášek
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 577.5 mg
  • Vláknina 4467.3 mg
  • Vitamín A 4467.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin v chladničce.

  • 2

    Ve woku na polovině rozehřátého oleje smažíme nasekanou chilli papričku, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a na proužky nakrájenou papriku za stálého míchání asi 3 minuty.

  • 3

    Potom přidáme hrášek, na růžičky rozebranou brokolici a smažíme další 2 minuty. Zeleninu vyjmeme.

  • 4

    Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme maso scezené z marinády - tu uchováme. Proužky masa smažíme 1 minutu, přidáme zeleninu a vše zalijeme marinádou a škrobem rozmíchaným ve vodě. Za stálého promíchávání provaříme asi 2 minuty.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.

Komentáře k receptu