Hovězí proužky na chilli
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Hrášek
- 120 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Koření pěti vůní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 577.5 mg
- Vláknina 4467.3 mg
- Vitamín A 4467.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin v chladničce.
-
2
Ve woku na polovině rozehřátého oleje smažíme nasekanou chilli papričku, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a na proužky nakrájenou papriku za stálého míchání asi 3 minuty.
-
3
Potom přidáme hrášek, na růžičky rozebranou brokolici a smažíme další 2 minuty. Zeleninu vyjmeme.
-
4
Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme maso scezené z marinády - tu uchováme. Proužky masa smažíme 1 minutu, přidáme zeleninu a vše zalijeme marinádou a škrobem rozmíchaným ve vodě. Za stálého promíchávání provaříme asi 2 minuty.
-
5
Vhodnou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.