Filé z tresky na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 436.4 mg
- Vláknina 7986.5 mg
- Vitamín A 7986.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vložíme porce tresky, zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou cibuli, bobkový list, sůl a zalijeme vroucí vodou asi dva prsty nad rybu. Vaříme na velmi mírném ohni 15 minut.
-
2
Zatím nastrouháme kůru z pomeranče, pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky nakrájíme na silnější plátky. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pepř a kůru a prohřejeme, omáčka se nesmí vařit. Tresku vyjmeme z kastrolu, necháme okapat a osušíme. Podáváme porci tresky přelitou pomerančovou omáčkou a ozdobenou listy rukoly.