Srnčí ořech s jablkovými chipsy
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Jablka
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 400 g Srnčí kýta
- 50 g Cukr krupice
- 20 g Hořčice Dijonská
- 50 g Brusinky
- 200 ml Víno červené
- 50 ml Voda pitná
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 266.9 mg
- Vláknina 8875.3 mg
- Vitamín A 8875.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
-
3
Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.
-
4
Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.
-
5
Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.