Srnčí ořech s jablkovými chipsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 400 g Srnčí kýta
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Hořčice Dijonská
  • 50 g Brusinky
  • 200 ml Víno červené
  • 50 ml Voda pitná
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 266.9 mg
  • Vláknina 8875.3 mg
  • Vitamín A 8875.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.

  • 3

    Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.

  • 5

    Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.

Komentáře k receptu