Zapékané palačinky s parmskou šunkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 4 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 4 g Bazalka
- 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Šunka parmská
- 250 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej olivový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 21 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 218.1 mg
- Vláknina 4246.8 mg
- Vitamín A 4246.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce smícháme s mlékem, moukou a osolíme. Těsto necháme 30 minut odležet. Bazalku omyjeme a nasekáme. Zapékací formu vytřeme olejem. Sýr nastrouháme.
-
2
Máslo po menších částech necháme rozpálit na pánvi a postupně z těsta smažíme palačinky. Vždy před nalitím nového těsta necháme rozpustit nový kousek másla. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a opečeme dozlatova, poté přisypeme rajčata, bazalku a podusíme 10 minut. Usmažené palačinky poklademe plátky šunky, zarolujeme a naskládáme do zapékací mísy, vytřené olejem. Vrch přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéct při 125 °C 15 minut.