Carpaccio z jeleního masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 83 mg
- Vláknina 644.8 mg
- Vitamín A 644.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na tenké plátky, ty lehce rozklepeme přes mikrotenový sáček. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Listy řeřichy omyjeme. Ocet smícháme s cukrem a olejem z dýňových semen, lehce přisolíme. Dýňová semena nasucho opražíme.
-
2
Plátky masa lehce opečeme na rozpáleném oleji, ale pouze z jedné strany. Poté z pánve vyjmeme, poklademe listy řeřichy namočenými v zálivce a pevně zavineme. Servírujeme přelité zbylou zálivkou a posypeme dýňovými semeny.