Jelení ledviny na brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 31 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 567.6 mg
- Draslík 600.8 mg
- Vláknina 827.3 mg
- Vitamín A 827.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledviny před přípravou necháme 4 hodiny máčet ve vodě. Poté odblaníme, rozčtvrtíme a očistíme. Poté dáme do zavíratelné nádoby, zalijeme brandy, uzavřeme a dáme na 24 hodin do chladu marinovat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Máslo rozehřejeme a ledviny poprášené moukou na něm osmažíme, poté dáme stranou. Do pánve s tukem přisypeme šalotku, přilijeme zbytek marinády, vývar a smetanu. Vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso servírujeme přelité omáčkou.