Zapékané Boloňské makarony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 450 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Mozzarella
  • 400 g Makarony milánské
  • 150 g Ricotta
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 3666 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 163.8 mg
  • Draslík 794.5 mg
  • Vláknina 21612.2 mg
  • Vitamín A 21612.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší pánvi rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí a pepřem dle vlastní chuti a 15 minut za občasného míchání ohříváme.

  • 2

    Makaróny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami a strouhaným sýrem. Dáme do zapékací mísy a promícháme. Vše ještě zalijeme smetanou smíchanou s rozšlehaným vejcem a necháme 20 minut péct v troubě při teplotě 180°C.

Komentáře k receptu