Vepřová panenka s datlovou nádivkou
Suroviny
- 100 g Datle
- 800 g Vepřová panenka
- 50 g Mandle plátky
- 60 ml Olej olivový
- 125 ml Víno bílé
- 30 ml Zakysaná smetana
- 50 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 31 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 163.2 mg
- Draslík 1299.1 mg
- Vláknina 4034.1 mg
- Vitamín A 4034.1 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme.
-
2
Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme.
-
4
40ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C.
-
5
Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.