Vepřová panenka s datlovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Datle
  • 800 g Vepřová panenka
  • 50 g Mandle plátky
  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 163.2 mg
  • Draslík 1299.1 mg
  • Vláknina 4034.1 mg
  • Vitamín A 4034.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme.

  • 2

    Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme.

  • 4

    40ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C.

  • 5

    Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu