Pečený rejnok s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 120 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Červená řepa
  • 4 ks Rejnok křídlo
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 47.6 mg
  • Draslík 1199.2 mg
  • Vláknina 20041.5 mg
  • Vitamín A 20041.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké bulvy červené řepy umyjeme kartáčkem, položíme je do alobalu na vrstvu soli, zabalíme a pečeme 2 hodiny v troubě předehřáté na 180°C. Alobal rozbalíme, řepy necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky o hraně 1 cm.

  • 2

    Parmezán nakrouháme na hoblinky, jde-li o měkčí druh, nakrájíme na malé kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 3

    Porce rejnoka osolíme, opepříme a opékáme na pánvi v rozehřátém oleji z jedné strany 2-3 minuty. Obrátíme je a přidáme máslo. Když začne pěnit a měnit barvu, polijeme jím porce ryby. Po 3-4 minutách do pánve přidáme kapary a nakrájenou řepu. Vše zahříváme ještě 2 minuty. Rybu stále poléváme máslem. Pánev odstavíme z ohně, rejnoka polijeme citrónovou šťávou, posypeme parmezánem a petrželkou. Pokapeme zálivkou vinaigrette a podáváme.

  • 5

    Základní zálivka vinaigrette podle Ramsaye [47660]:

  • 6

    Ve vyšší nádobě smícháme olivový olej, bílý vinný ocet a mořskou sůl s čerstvě umletým pepřem a vše ručním mixerem rozmixujeme.

  • 7

    Hotovou zálivku přelijeme do skleněné nádoby s těsnícím víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží týden.

  • 8

    Před použitím dobře protřepeme.

Komentáře k receptu