Dušené kuře na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 57 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 204.5 mg
- Draslík 722 mg
- Vláknina 1180.8 mg
- Vitamín A 1180.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.
-
2
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.