Hovězí závitky s pórkem a cibulí
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 600 g Hovězí kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 4 dl Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Tuk
- 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 47 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 1060.2 mg
- Vláknina 8982.5 mg
- Vitamín A 8982.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a omytý pórek nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na dílky.
-
2
Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme nakrájenou slaninu a část pórku a cibule. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
-
3
V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a pórek, vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme tolik vývaru, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici, přilijeme trochu vývaru a přikryté pokličkou nejméně jednu hodinu dusíme.
-
4
Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
-
5
Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
-
6
Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.