Hovězí závitky s pórkem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 600 g Hovězí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 1060.2 mg
  • Vláknina 8982.5 mg
  • Vitamín A 8982.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a omytý pórek nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na dílky.

  • 2

    Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme nakrájenou slaninu a část pórku a cibule. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a pórek, vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme tolik vývaru, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici, přilijeme trochu vývaru a přikryté pokličkou nejméně jednu hodinu dusíme.

  • 4

    Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.

  • 5

    Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.

  • 6

    Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu