Dušená mořská štika s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 1595 mg
- Vláknina 15312.2 mg
- Vitamín A 15312.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety mořské štiky omyjeme a naporcujeme na jednotlivé porce, ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a česnek oloupeme na pokrájíme najemno. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupky. Dužinu pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
-
2
Porce ryby osmažíme na rozpáleném oleji, poté dáme stranou a do pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a brambory. Posypeme sekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Vše podusíme do změknutí, dle potřeby přilijeme trošku vody, poté servírujeme s rybou.