Platýzové závitky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Avokádo
  • 70 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 600 g Platýz - filety
  • 400 g Zelí čínské
  • 40 ml Olej olivový
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 954.7 mg
  • Vláknina 7819.2 mg
  • Vitamín A 7819.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z platýze omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a necháme zprudka osmažit na lžíci rozpáleného oleje, poté dáme stranou. Avokádo oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, ty smícháme s krevetami i s jejich výpekem a hořčicí a směs rozmixujeme. Zahustíme strouhankou a strouhaným sýrem. Čínské zelí omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Vzniklou krevetovou směsí potřeme plátky ryby a svineme do závitků. Ty obalíme v hladké mouce a krátce osmažíme na rozpáleném oleji. Rybí závitky naskládáme do zapékací nádoby, na zbytku oleje ze smažení osmahneme čínské zelí, cibuli a česnek. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. Poté směs naskládáme na závitky ryby, potřeme zakysanou smetanou a necháme zapéct při 180°C 25 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu