Platýzové závitky
Suroviny
- 100 g Avokádo
- 70 g Cibule
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Parmezán
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 600 g Platýz - filety
- 400 g Zelí čínské
- 40 ml Olej olivový
- 30 ml Zakysaná smetana
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 954.7 mg
- Vláknina 7819.2 mg
- Vitamín A 7819.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z platýze omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a necháme zprudka osmažit na lžíci rozpáleného oleje, poté dáme stranou. Avokádo oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, ty smícháme s krevetami i s jejich výpekem a hořčicí a směs rozmixujeme. Zahustíme strouhankou a strouhaným sýrem. Čínské zelí omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
2
Vzniklou krevetovou směsí potřeme plátky ryby a svineme do závitků. Ty obalíme v hladké mouce a krátce osmažíme na rozpáleném oleji. Rybí závitky naskládáme do zapékací nádoby, na zbytku oleje ze smažení osmahneme čínské zelí, cibuli a česnek. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem. Poté směs naskládáme na závitky ryby, potřeme zakysanou smetanou a necháme zapéct při 180°C 25 minut. Podáváme teplé.