Zeleninová polévka s parmezánem
Suroviny
- 100 g Brambory
- 60 g Cibule
- 150 g Cuketa
- 150 g Hrášek
- 180 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 60 g Celer řapíkatý
- 200 g Fazole bílé
- 130 g Kroupy ječné
- 40 ml Olej olivový
- 2000 ml Voda pitná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 118 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 430.2 mg
- Vláknina 16716.2 mg
- Vitamín A 16716.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme.
-
2
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme brambory, celer a mrkev a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přisypeme propláchnuté fazole a kroupy. Přiklopené vaříme na mírném plameni 120 minut. Poté vsypeme zbytek zeleniny a vaříme dalších 20 minut.
-
3
Polévku osolíme a opepříme dle chuti, servírujeme posypanou sýrem.