Lanýžová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 g Bazalka
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Lanýž
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 653.9 mg
  • Draslík 216.1 mg
  • Vláknina 164 mg
  • Vitamín A 164 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže pečlivě omyjeme a nastrouháme na velmi tenké plátky. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu a osolíme. Bazalku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Máslo rozpálíme na pánvi a plátky hub na něm smažíme po dobu 1 minuty. Poté přilijeme vaječnou směs, přisypeme bylinky a zamícháme. Osmažíme do zezlátnutí a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu