Lanýžová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 36 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 653.9 mg
- Draslík 216.1 mg
- Vláknina 164 mg
- Vitamín A 164 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže pečlivě omyjeme a nastrouháme na velmi tenké plátky. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu a osolíme. Bazalku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Máslo rozpálíme na pánvi a plátky hub na něm smažíme po dobu 1 minuty. Poté přilijeme vaječnou směs, přisypeme bylinky a zamícháme. Osmažíme do zezlátnutí a ihned servírujeme.