Čekanka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čekanka
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 ml Olej olivový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 272.4 mg
  • Vláknina 6239.8 mg
  • Vitamín A 6239.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na hrubší kusy. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova pokrájenou slaninu. Kousky čekanky upravíme na talíře, přelijeme olejem se slaninou, octem, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu