Obalovaná čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 103 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 210.6 mg
- Vláknina 5762.3 mg
- Vitamín A 5762.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 9.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku omyjeme, odstraníme zevní listy a puky rozpůlíme. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
-
2
Poloviny čekanky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
-
3
Obalenou čekanku osmažíme do zezlátnutí v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.