Zapékaná treska v majonézové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 62 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 1158 mg
- Vláknina 7500.3 mg
- Vitamín A 7500.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
-
2
Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku.