Zapékaná treska v majonézové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 200 g Majonéza
  • 600 g Treska aljašská
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1158 mg
  • Vláknina 7500.3 mg
  • Vitamín A 7500.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku.

Komentáře k receptu