Salát z fazolí s cibulí, česnekem a rajčaty
Suroviny
- 250 g Fazole bílé sterilované
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 hrst Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 684.5 mg
- Vláknina 14831.8 mg
- Vitamín A 14831.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Šalvěj omyjeme studenou vodou a najemno ji nakrájíme. Chilli papričku také nakrájíme najemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a prudce na něm osmažíme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme nakrájenou šalvěj a kousky rajčat, vše zamícháme a ještě chvíli smažíme. Směs během smažení dochutíme cukrem, vinným octem, pepřem a solí.
-
4
Fazole vsypeme do mísy, přidáme k nim směs z pánve, vše důkladně promícháme, pokapeme zbylým olejem a podáváme.