Salát z fazolí s cibulí, česnekem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé sterilované
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 684.5 mg
  • Vláknina 14831.8 mg
  • Vitamín A 14831.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Šalvěj omyjeme studenou vodou a najemno ji nakrájíme. Chilli papričku také nakrájíme najemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a prudce na něm osmažíme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme nakrájenou šalvěj a kousky rajčat, vše zamícháme a ještě chvíli smažíme. Směs během smažení dochutíme cukrem, vinným octem, pepřem a solí.

  • 4

    Fazole vsypeme do mísy, přidáme k nim směs z pánve, vše důkladně promícháme, pokapeme zbylým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu