Perník s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 28 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 193.3 mg
- Vláknina 4610 mg
- Vitamín A 4610 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně je umeleme.
-
2
Meruňky necháme v sítu okapat.
-
3
V míse z mouky, másla, cukru, umletých mandlí a perníkového koření vytvoříme sypké těsto.
-
4
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, na dno naskládáme okapané půlky meruněk a na ně nalijeme těsto.
-
5
Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a perník v ní pečeme 25 minut.