Treska pečená s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1313.3 mg
- Vláknina 5971.5 mg
- Vitamín A 5971.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata i jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
-
2
Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
-
3
Na pečicí plech rozložíme alobal a potřeme ho máslem. Na jednu polovinu naskládáme plátky rajčat, aby se překrývaly. Na rajčata položíme nakrájenou cibulku, opepříme a osolíme, nahoru dáme tresku. Okraj alobalu ohneme, rybu pokapeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. Prázdnou polovinu alobalu dáme přes rybu a okraje přes sebe přeložíme.
-
4
Plech se zabalenými rajčaty a rybou vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a pečeme 35 minut.
-
5
Tresku pak vyjmeme z alobalu a podáváme i s rajčaty a cibulí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.