Povidla z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 195 mg
- Vláknina 3400 mg
- Vitamín A 3400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé moruše přebereme, očistíme, omyjeme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a povaříme. Odstavíme, přisypeme cukr a za občasného promíchání jej necháme rozpustit při pokojové teplotě.
-
2
Poté po částech vaříme do zhoustnutí a ihned rozdělíme do sklenic. Po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.