Moruše naložené v cukru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 600 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Moruše
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 388.8 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moruše očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Mezitím střídavě prosypeme cukrem. Nakonec zalijeme studenou vodou a sklenice uzavřeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu