Domácí rýžový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 4 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 38.7 mg
- Vláknina 2800 mg
- Vitamín A 2800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme 500 ml mléka, přidáme rýži a vaříme, dokud nám mléko nevře. V tento moment teplotu snížíme, zamícháme a zakryjeme pokličkou. Vaříme za občasného míchání 15 minut.
-
2
Do hrnce vmícháme další mléko a přivedemo ho k varu. Přidáme cukr, minutu ještě povaříme a můžeme podávat.