Melounová želatina s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Meloun vodní
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 g Agar
  • 50 ml Rum bílý
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.9 mg
  • Vláknina 2755 mg
  • Vitamín A 2755 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu okrájíme kůru a z půlky vylisujeme šťávu.

  • 2

    Smícháme 400ml vody s rumem, cukrem, agar agar, citronovou kůrou a šťávou. Směs asi 5min provaříme a poté odstraníme citronovou kůru.

  • 3

    Melounovou dužinu nakrájíme na malé kostičky a rozdělíme do malých misek. Zalijeme připraveným sirupem a necháme vychladnout. Až do podávání uchováváme v lednici.

Komentáře k receptu