Rajčatová polévka s čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 438.6 mg
- Vláknina 5695.5 mg
- Vitamín A 5695.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer s petrželí nastrouháme nahrubo, čedar nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, celer, petržel, osmahneme, přidáme mouku, orestujeme, do hrnce nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, podusíme ve vlastní šťávě, později přilijeme vodu a vaříme doměkka. Rajčata by se měla téměř rozvařit. Nakonec vmícháme dušenou rýži a odstavíme. Polévku nalijeme do polévkových misek a posypeme strouhaným čedarem.