Hovězí tatarák s kapary a šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 594.4 mg
- Vláknina 10376 mg
- Vitamín A 10376 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé mleté hovězí maso promícháme s olejem, špetkou soli, zakryjeme a odložíme do lednice. Petrželku a šalotku nakrájíme najemno. Citrony oloupeme a kůru nakrájíme na velmi tenké proužky. Kapary zbavíme soli.
-
2
Maso vyjmeme z lednice a pomocí dvou lžic vytvarujeme cca 12 oválných noků.
-
3
Rozdělíme na talíře, ozdobíme proužky citronové kůry a podáváme doplněné čtyřmi samostatnými mističkami se šalotkou, kapary, petrželkou a citornovou kůrou.