Hovězí tatarák s kapary a šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Kapary sterilované
  • 80 g Šalotka
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 80 ml Olej olivový
  • 4 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 594.4 mg
  • Vláknina 10376 mg
  • Vitamín A 10376 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé mleté hovězí maso promícháme s olejem, špetkou soli, zakryjeme a odložíme do lednice. Petrželku a šalotku nakrájíme najemno. Citrony oloupeme a kůru nakrájíme na velmi tenké proužky. Kapary zbavíme soli.

  • 2

    Maso vyjmeme z lednice a pomocí dvou lžic vytvarujeme cca 12 oválných noků.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, ozdobíme proužky citronové kůry a podáváme doplněné čtyřmi samostatnými mističkami se šalotkou, kapary, petrželkou a citornovou kůrou.

Komentáře k receptu