Zavařený malinový mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 100.8 mg
- Vláknina 8666.7 mg
- Vitamín A 8666.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Poté scedíme přes plátno, přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
-
2
Šťávu rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a tmavém místě.