Zavařený malinový mošt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 200 g Cukr krystal
  • 2 l Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 60 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 100.8 mg
  • Vláknina 8666.7 mg
  • Vitamín A 8666.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Poté scedíme přes plátno, přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.

  • 2

    Šťávu rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na suchém a tmavém místě.

Komentáře k receptu