Španělské vrásčité brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3277 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a očistíme, ve slupce vložíme do hrnce a přilijeme vodu tak, aby v ní brambory byly téměř ponořené. Přisypeme 3 vrchovaté lžíce soli, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Vodu z brambor slijeme, brambory necháme odpařit a na jejich povrchu se vytvoří solná krusta.

  • 2

    Španělské brambory jsou vynikající příloha k různým druhům smaženého masa a ryb.

Komentáře k receptu