Vepřová kýta na pivě s libečkovými brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 300 g Pórek
  • 750 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.02 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Libeček
  • 7 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 1719.8 mg
  • Vláknina 11113.2 mg
  • Vitamín A 11113.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme a omyjeme šalotku, pórek a česnek. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek na tenké plátky.

  • 2

    Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 l vody, solí, kmínem a vaříme asi 20 minut doměkka.

  • 3

    V hrnci si rozpálíme 3 lžíce sádla, přidáme maso a restujeme 2 minuty z každé strany dozlatova. Poté přidáme cibuli s česnekem, promícháme a restujeme další 2 minuty. Přimícháme kečup, pivo a pod pokličkou dusíme 15 minut, přidáme pórek a dusíme dalších 5-7 minut. Když je maso měkké, dochutíme směs solí, pepřem a cukrem.

  • 4

    Omyjeme libeček a drobně ho pokrájíme.

  • 5

    K uvařeným a scezeným horkým bramborům přidáme 2 lžíce másla, libeček, promícháme a na talíře rozdělíme porce brambor, masa s pórkem, maso polijeme výpekem a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu